fbpx

Blog

Know about market updates

Technology drives consolidation in Malaysian real estate industry as IRealty merges with IQI

KUALA LUMPUR (16 November 2020) โ€” IReal Property Sdn Bhd (โ€œiRealtyโ€), one of Malaysiaโ€™s best-known real estate firms, and its 350 experienced real estate agents are joining IQI. IQI is the agent network owned and operated by Juwai IQI, the leading online and offline platform for real estate transactions and services globally. Under the terms…

3 FAEDAH AWESOME YANG PEMAIN HARTANAH DAPAT DARI PELAN JANA SEMULA EKONOMI NEGARA

Naim Aris Ejen Hartanah Putrajaya Selangor N9

๐—๐—ข๐—  ๐—ž๐—œ๐—ง๐—” ๐—ง๐—˜๐—ก๐—š๐—ข๐—ž. Baru je tadi live di TV Perutusan Khas Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) daripada Perdana Menteri YAB Tan Sri Muhyiddin. Apa yang dapat naim hadamkan , ini adalah untuk merancakkan semula pasaran hartanah kita dan juga menjadi peluang kepada para pembeli . Sangat menarik !!! ๐Ÿญ ๐—ž๐—˜๐— ๐—ฃ๐—˜๐—ก ๐—ฃ๐—˜๐— ๐—œ๐—Ÿ๐—œ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฅ๐—จ๐— ๐—”๐—› Ia Kembali…

Jawatan Kosong : Pembantu Pengurusan Akademik & Latihan

PEMBANTU PENGURUSAN AKADEMIK DAN LATIHAN Kriteria Berpengalaman dalam pengurusan latihan dan kursus. Mahir dalam membuat iklan di laman sosial dan medium iklan online lain. Boleh membuat poster dan iklan. Semangat kerjasama, ingin belajar dan memajukan diri yang tinggi. Ingin mempelajari dan didedahkan dengan dunia hartanah. Pengalaman sebagai fasilitator dan pernah terlibat di dalam penganjuran program…

Jawatan Kosong : Pembantu Pemasaran & Jualan Hartanah

PEMBANTU PEMASARAN DAN JUALAN HARTANAH Skop kerja Membuat jualan hartanah untuk new development di sekitar Semenyih, Bangi, Kajang, Putrajaya dan KL. Membuka dan menjaga booth (sekurang-kurangnya 2 kali sebulan). Membuat cold call kepada bakal client untuk mendapatkan sales. Wajib punch-in setiap hari jika tiada booth (5 hari seminggu). Membuat report aktiviti bulanan Waktu kerja 5…

Cara pengiraan setem duti pindah milik hartanah (perjanjian jual beli)

Adalah menjadi satu lumrah semula jadi bagi kebanyakkan daripada anda sekiranya mempunyai impian besar untuk memiliki hartanah sendiri, Kerana umum percaya dan sememangnya ia benar, bahawa memiliki hartanah sendiri jauh lebih ekonomi berbanding dengan mengeluarkan belanja untuk membayar sewa bulanan sejurus membantu pemilik rumah tersebut menangung beban hutang mereka.Anda akan mula mencari-cari hartanah yang sesuai…

iRealty di Sesi Kopi Panas, RTM: Jual Beli Rumah

Pada tanggal 3 April yang lalu, Ketua Pegawai Eksekutif iRealty telah dijemput untuk berkongsi serba sedikit tentang perihal jual beli rumah bersama Dato’ Nadzim dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM). Slot pendek sekitar 15 minit tersebut telah digunakan sebaiknya untuk menjawab beberapa persoalan yang diajukan daripada pihak RTM dan juga beberap orang pemanggil. Ternyata ia…

Pegawai Teknologi Maklumat

PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT (IT EXECUTIVE) Skop kerja Membangun dan menyelenggara website, aplikasi dan server. Membantu dalam online marketing campaign. Membuat kajian aplikasi-aplikasi yang dapat memberi manfaat kepada perunding hartanah dan syarikat. Memberi sokongan kepada jabatan-jabatan di iRealty dalam bidang teknologi maklumat. Kemahiran Yang Diperlukan Mempunyai asas dalam web development, PHP, Mysql, Open Source, API. Mempunyai…

Apa Maksud Hakmilik Tanah?

  Bismillahirahmanirrahim dan Assalamualaikum, apa khabar semua orang hari ni? Harap semua sihat2 shj. Ok hari ni saya nak cakap pasal hakmilik atau dalam bahasa inggerisnya title. Hm, bila bercakap pasal hakmilik..saya tak tahu la anda semua mcm mana..tpi saya rasa ramai org yg kliru akn hal ini..sebb salah satu dri โ€œorg ramaiโ€tu termasuk la โ€œSayaโ€…..

What is Property Bubble?

  Assalamualaikum dan hai semua, so hari ni saya nak cerita sikit tentang property bubble. Mesti ramai yang tak tahu tentang perkara ini. Ok,jom mula. Seperti yang kita tahu, semua orang ingin mempunyai hartanah sendiri dan ingin membelinya pada harga yang berpatutan. Namun begitu, jika kita lihat pada masa sekarang orang ramai tidak mampu untuk…